Skip to content

Verbroken Verbinding Massage

“Omdat ik zelf heb ervaren hoeveel impact een gebeurtenis in de zwangerschap op de rest van je leven kan hebben, maar ook omdat ik me zo machteloos voelde in de tijd dat één van mijn kinderen een huilbaby was, ben ik blij dat ik met de kennis die ik nu heb andere mensen, moeders, kinderen en baby’s kan helpen om onbewust opgeslagen trauma’s te helen, zodat zij de ballast er van niet zo lang met zich mee hoeven te dragen.”

In moeders buik en/of tijdens de geboorte doe je soms al ervaringen op, die zo overweldigend zijn, dat je de impact ervan de rest van je leven met je meedraagt.

 

Je kunt hierbij denken aan een keizersnede of vacuümverlossing, het verliezen van een tweelinghelft, maar ook het overlijden van een dierbare van je moeder tijdens de zwangerschap, of het verblijven in een couveuse na je geboorte.

Ook al heb je geen bewuste herinneringen aan je ervaringen als ongeborene, de impact ervan wordt opgeslagen in het geheugen van iedere cel in je lichaam, waardoor er al blijvende sporen van angst of paniek kunnen achterblijven. Je omgeving is zich niet bewust welke impact de situatie op je heeft. Dat kun je niemand kwalijk nemen. Maar de onverwerkte gevoelens en emoties die je als ongeborene op doet bepalen op die manier wel (voor een deel) je leven, totdat ze gezien en gevoeld worden.

De onbewuste herinnering aan deze ervaringen kan tijdens de Verbroken Verbinding Massage geheeld worden, waardoor weer innerlijke rust kan worden ervaren. Geblokkeerde energie wordt tijdens de massage in beweging gebracht zodat je het deel van jezelf waar je afstand van hebt genomen weer kunt gaan integreren. Dit gebeurt door zachte, liefdevolle aanraking van de zones van de ruggenwervel en chakra’s op de voeten. Dit is tevens de peri- en prenatale lijn op de voeten.

 

De Verbroken Verbinding Massage richt zich op het herstellen van de verbinding met je ware essentie.

Wanneer Verbroken Verbinding Massage

Deze behandeling kan worden ingezet wanneer er impactvolle gebeurtenissen zijn geweest in de periode dat je in je moeders baarmoeder zat, wanneer je geboorte niet natuurlijk verlopen is en/of wanneer er kort na je geboorte omstandigheden waren die overweldigend voor je waren. Kijk hier voor een overzicht van ervaringen die diepe impact op een ongeborene/pasgeborene kunnen hebben.

Voorafgaand aan de behandeling vraag ik je een uitgebreide vragenlijst in te vullen over je eigen geboorteverhaal, of dat van je kind (als het om je kind gaat). Dit kan mooie aanwijzingen geven die leiden naar de oorsprong van klachten die jij of je kind ervaren.

Verbroken Verbinding Massage bij baby’s

Deze  massage is uitermate geschikt voor pasgeborenen die onrustig zijn, slecht slapen of overmatig huilen en waarbij geen medische reden voor deze klachten wordt gevonden. Dit soort klachten kunnen een uiting zijn van een zwangerschaps- of geboorteverhaal dat diepe impact op hen heeft gehad.

De massage wordt op de voeten van de moeder gegeven, terwijl de baby (jonger dan 6 maanden) op haar buik ligt. Behandeling van kinderen ouder dan 6 maanden kan ook via de voeten van hun moeder. De moeder dient dan een foto van haar kind bij zich te hebben.

Verbroken Verbinding Massage bij kinderen en volwassenen

De gevolgen van een overweldigende gebeurtenis in de pre- of perinatale periode is meestal snel zichtbaar na de geboorte. Ze worden echter niet altijd in dat licht geplaatst, en/of als zodanig herkend. Buikklachten, moeite hebben met afscheid nemen, opstandig gedrag kan allemaal zijn oorsprong hebben in het geboorteverhaal van je kind (of van jezelf). Ik kijk graag met je mee of er een link te leggen is tussen lichamelijke klachten, emotionele problemen of gedragsproblemen en de omstandigheden rond je geboorte (of de geboorte van je kind). Het is dan nog steeds mogelijk om de verbinding met je ware essentie te herstellen, zodat de klachten zullen verminderen of verdwijnen.

De sterke verbinding tussen moeder en kind maakt het mogelijk om de behandeling bij kinderen tussen 6 maanden en 10 jaar uit te voeren op de voeten van hun moeder. Boven de 10 jaar wordt de persoon in kwestie zelf behandeld.

Behalve dat angst en paniek zich in je kunnen nestelen, zie je ook vaak mechanismen ontstaan die, op het moment dat je als ongeborene overweldigd werd, nodig zijn om te overleven en om jezelf te beschermen om je in de toekomst nooit meer zó verdrietig, boos, angstig of ongelukkig te hoeven voelen. Een veel voorkomende strategie is dat je je gaat aanpassen aan de mensen om je heen en je werkelijke gevoelens niet meer toont. Bij pasgeborenen kan dit zich uiten in een té stille baby, bij jonge kinderen als het meest ideale kind van de klas en bij volwassenen uit het zich in moeilijk nee kunnen zeggen.

Doordat je jezelf afsluit voor (pijnlijke) emoties sluit je jezelf ook af voor emoties van vreugde, blijheid, warmte, geborgenheid, veiligheid en liefde! Vanaf dat moment ben je de verbinding met je ware essentie kwijtgeraakt. Dit kan leiden tot uiteenlopende emotionele, mentale en/of fysieke klachten.

“Verbinding maken met je ware essentie is essentieel om liefde te kunnen ervaren.”

Veel gestelde vragen

Misschien heb je een vraag en kun je het antwoord hieronder vinden. Zo niet, neem dan gerust contact op.