Skip to content

Welkom op mijn website…

Ik vertel je graag wat meer over mezelf,  hoe mijn interesse in voetreflexologie is ontstaan en waardoor ik me ben gaan specialiseren in heling van impactvolle gebeurtenissen tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte, waaronder de begeleiding van Alleengeboren Tweelingen.

Even kort over mijzelf…

Mijn naam is Marian Gonlag, geboren in 1969. Ik ben opgewekt, heb humor, verspil niet graag tijd en zie (linksom of rechtsom) altijd mogelijkheden om mijn doel te bereiken. Ik houd enorm van lekker en gezond eten…daar valt pure chocolade wat mij betreft ook onder! Mijn Guilty Pleasure zijn bitterballen. Sinds enkele jaren heb ik schilderen ontdekt. Heerlijk ter ontspanning en soms helpt het me emoties te verwerken. Ik ben graag buiten met onze Golden Retriever en vind mijn ontspanning in wandelen (soms ook op blote voeten) en fotograferen in de natuur. Als je het leuk vindt kun je de foto’s die ik maak volgen via mijn pagina ‘Geniet je mee’.

Hoe is mijn interesse in voetreflexologie ontstaan…

Mijn hart ligt bij het zorgen voor mensen. Van jongs af aan wilde ik graag ‘iets met baby’s doen’. En als kind was ik al geïnteresseerd in gezondheidszorg. Ik sloeg geen aflevering van ‘vinger aan de pols’ over. Een opleiding tot Verpleegkundige en later tot Verpleegkundige Gynaecologie en Obstetrie lag dan ook voor de hand. Ik heb jaren met veel plezier op de verloskunde -en kraamafdeling gewerkt.

Nadat ik in 2000 bevallen was van een tweeling (die overigens als drieling in de baarmoeder waren gestart) werd ik nog gevoeliger dan ik al was en kon ik het werken vanuit mijn hart niet altijd meer kwijt binnen de muren van het ziekenhuis. Ik kreeg steeds meer moeite met houdingen en protocollen die mijns inziens soms aan het menselijke voorbij gingen.

Inmiddels tobden we met één van onze kinderen met een lichamelijke klacht, waarvan men binnen de reguliere gezondheidszorg geen oorzaak kon vinden. De symptomen werden behandeld, maar de oorzaak werd niet aangepakt. Dit leidde tot eindeloos en steeds meer medicatie slikken.

Ik voelde dat ik het ergens anders moest zoeken en nam de stap om naar een natuurgeneeskundig arts te gaan. Hij zag de vacuümverlossing als oorzaak van de klachten en verwees ons naar een cranio sacraal therapeut, waar ik op dat moment nog nooit van had gehoord. Het is een therapievorm die via de Chinese Geneeswijze en Holistische Visie werkt. Deze behandelde de blokkade, die tijdens de geboorte, in de nek was ontstaan. Na één behandeling was het grootste deel van de klacht opgelost en konden de medicijnen worden gestopt. 

“Ik krijg er altijd nog kippenvel van als ik dit vertel.
Door het verbluffende resultaat van die behandeling werd ik voor het eerst getriggerd om mensen te willen helpen die binnen de reguliere zorg tegen een muur aan lopen.”

Jaren later werd ik weer getriggerd in dat gevoel, toen ik zag dat een fysiotherapeut die ook gebruik maakt van de Chinese Geneeswijze, ons veel verder hielp dan andere fysiotherapeuten ons hadden geholpen. Het duurde nog enkele jaren voordat ik de ruimte voelde om mijn hart te volgen en daadwerkelijk stappen ondernam om iets in die richting te gaan doen.

Ik had de gezondheidszorg inmiddels al enige tijd verlaten en had een baby/kinderkledingwinkel. Een scheiding had ervoor gezorgd dat ik naast de winkel meer inkomen moest genereren. Het bloed kroop waar het niet gaan kon. Ik wilde weer voor mensen zorgen, maar dan met mijn eigen visie en dus als zelfstandige. Ik deed de opleiding tot pedicure en kwam in ‘de voeten’ terecht. En zo was de stap naar voetreflexologie niet meer zo’n grote stap.

 

 

In 2019 startte ik met de 3 jarige HBO-opleiding tot Voetreflex Plus Therapeut, waarbij de Westerse Geneeswijze wordt gecombineerd met de Chinese Geneeswijze, en lichaam en geest als één geheel worden gezien. Een therapie waarbij via voeten de bloed- en energievoorziening door het hele lichaam gestimuleerd kan worden, met het gevolg dat lichamelijke, mentale en/of emotionele klachten kunnen afnemen of verdwijnen.

 

Tijdens de opleiding ontdekte ik een Alleengeboren Tweeling te zijn, en hoe de impact van het verliezen van een tweelinghelft mij nog hinderde in mijn volwassen leven. Lees hierover meer op de pagina over Alleengeboren Tweelingen.
Later werd de impact van niet gewenst zijn op het moment van ontdekking van de zwangerschap, en het feit dat mijn moeders moeder 2 dagen voor mijn geboorte overleed, mij ook duidelijk. Voetreflexbehandelingen hebben mij ondersteund in de heling van de ontstane trauma’s. Hierdoor raakte ik gemotiveerd om meer bewustzijn te creëren over wat de impact van geboorteimprints op de rest van je leven kan zijn, en anderen te willen helpen bij de gevolgen van geboortetrauma’s. Er is geen QuickFix voor, maar heling is mogelijk! Ik combineer hiervoor energetische voetreflexbehandelingen met visualisaties, hartcoherentie, lichaamsbewustzijn met leefstijladviezen.

“Naast het leren van massage technieken nodigde de opleiding mij uit tot persoonlijke groei en ontwikkeling.
Het was voor mij een mooie ontdekkingsreis die mij terugbracht bij wat ik het liefste doe, namelijk; mensen helpen op hun pad naar meer balans en gezondheid!”

 

De praktijknaam ‘Via Voeten’ staat voor mij voor de weg die ik van pedicure tot voetreflextherapeut aflegde en voor de verlichting die zowel de opleiding als de voetreflexbehandelingen mij gaven. Maar ook voor de manier waarop ik andere mensen kan helpen hun klachten te verlichten. En niet op de laatste plaats voor de weg terug naar ‘iets met baby’s’. Dat bleek dus ‘iets met het geboorteverhaal’ te zijn.

Zo heeft de naam ‘Via Voeten’ voor mij dus veel betekenis(sen).