Voetreflexologie

Wat houdt Voetreflexologie in?....

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze waarbij het uitgangspunt is dat het hele lichaam zich weerspiegelt in reflexzones onder de voeten. Het werd 3000 jaar geleden al toegepast in China, India en Egypte.

Er wordt uit gegaan van een holistische visie, namelijk dat lichaam en geest één geheel zijn. Ontstaat hierin een disbalans dan zal je lichaam dat aangeven door middel van uiteenlopende klachten.

Voetreflexologie richt zich op het herstellen van een natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest, waardoor klachten kunnen afnemen of verdwijnen. Tijdens een voetreflexmassage wordt er druk uitgeoefend op de reflexzones onder de voeten d.m.v. strijken, kneden en kloppen. Op die manier wordt de doorbloeding, zuurstofvoorziening en energiedoorstroming van bepaalde organen en lichaamsdelen bevorderd.`

Het gevolg is dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en de balans zich herstelt. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Wat kan ik voor u doen?

Afhankelijk van het doel waarvoor u komt kunt u kiezen voor een voetreflexbehandeling of een voetreflex ontspanningsmassage.

Voetreflexbehandeling
Indien u met een gerichte klacht komt, dan wordt de massage gericht op die klacht. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw klacht, onderzoek ik uw voeten waarbij ik op zoek ga naar gebieden die extra aandacht vragen. Vervolgens ontvangt u een massage. Er volgen meerdere behandelingen om de klacht te doen verminderen of te laten verdwijnen.

De eerste afspraak duurt ca. 90 minuten i.v.m. een intake. 
Iedere volgende afspraak duurt ca. 60 minuten.

Na 5-7 behandelingen zou er effect merkbaar moeten zijn. Zo niet dan is voetreflexologie niet de juiste behandelmethode voor u. Het is van belang om de eerste vier behandelingen wekelijks te plannen, zodat we steeds een zetje in de goede richting geven voordat het lichaam de neiging heeft terug te keren naar de oude balans.

Voetreflex ontspanningsmassage
Deze massage is geschikt wanneer u géén specifieke klacht heeft maar even lekker wilt ontspannen en tot rust wilt komen; een ware weldaad voor lichaam en geest! Deze massages zijn losstaande behandelingen welke u zo vaak kunt ontvangen als u wilt.

Een ontspannende voetreflexmassage duurt ca. 30 minuten.
Een heerlijk verwenmoment voor uzelf maar ook leuk om cadeau te geven!

De prijzen van mijn behandelingen zijn aangepast aan het moment waarop ik mij bevind in mijn studie (momenteel 3e jaar).

Wanneer voetreflexologie?!...

Voetreflexologie kan worden ingezet voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook emotionele klachten, zoals;

Voetreflexologie is geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Voor zowel acute als chronische klachten. Staat uw klacht er niet bij? Neem gerust contact met mij op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Is voetreflexologie ook geschikt als ik geen klachten heb?

Jazeker, ook als u geen klachten hebt is een ontspannende voetreflexmassage aan te raden! Het werkt preventief en is een mooie manier om lichaam en geest gezond en in balans te houden.

Wanneer géén voetreflexmassage?

Massages worden niet gegeven bij koorts, trombose, open wonden, besmettelijke huidaandoeningen.

Waar u aan moet denken…

Tijdens de behandeling masseer ik tot net boven de knie. Houd er rekening mee dat u iets aan hebt dat ver genoeg omhoog kan. Behandeling in ondergoed kan ook. U ligt tijdens de behandeling namelijk onder een dekentje.

*In verband met hygiëne wil ik u vragen of u zelf voor een strandlaken, (fleece-)deken en evt. hoofdkussentje wilt zorgen. Mocht u dit niet tot u beschikking hebben dan beschik ik hierover.

Goed om te weten

Het is belangrijk te weten dat voetreflexologie nooit een vervanging of alternatief is voor reguliere geneeskunde. Het is een waardevolle aanvulling die bijdraagt aan een goed en gezond herstel van uw lichaam. Twijfelt u zelf, raadpleeg dan altijd eerst de (huis)arts. Wanneer ik tijdens mijn behandelingen denk dat daar aanleiding toe is, zal ik u adviseren de huisarts te raadplegen.