Skip to content
Was jij ongewenst?

Gisteren was het zover; ik kreeg het seintje dat de website (waaraan veel te lang naar mijn zin is gewerkt) binnenkort online kan. Je zou zeggen dat je heel blij bent, wanneer het langer heeft geduurd dan je verwachtte, en dat was ik ook, maar ik voelde ook een onrust in mij opkomen. Ik kon het niet plaatsen, en lag tot laat wakker. Totdat het kwartje viel! Dit was weer zo’n trigger…van iets dat lang geleden is gebeurd, uit de tijd voordat ik het met mijn hersenen kan herinneren….maar mijn lichaam weet het nog!

 

een geboorte imprint…
die nog doorwerkt in mijn leven.

 

Mijn ouders hadden 3 kinderen en vonden dat genoeg, maar (eigenwijs als ik toen al was) bleek mijn moeder zwanger van mij. Je begrijpt dat dit een hele schok voor haar, en mijn vader, was en dat ze tijd nodig had om aan het idee te wennen. Waar veel mensen zich niet van bewust zijn is dat een embryo al bewustzijn heeft en alle langdurige of heftige stress die een aanstaande moeder ervaart tijdens de zwangerschap, meekrijgt.

Misschien kun je je voorstellen dat de boodschap, die ik als embryo op het moment van de ontdekking kreeg, was dat ik niet gewenst was. Naar we nu weten slaan we deze overtuigingen zelfs in dat prille stadium al op, en houden we die bij ons, totdat je je er bewust van wordt dat je vanuit die overtuiging leeft, en bewust aan de slag gaat om deze overtuiging los te laten en plaats te maken voor nieuwe overtuigingen. Dat gaat echter niet van het ene op het andere moment. Steeds kom je gedurende je leven in situaties waarbij je getriggerd wordt door dat pijnlijke moment van toen.

Het feit dat mijn website zo goed als klaar is houdt in dat ik ga laten zien waar ik graag mee bezig ben en waar ik voor sta….ik ga mezelf letterlijk zichtbaar maken. En blijkbaar zat daar nog steeds de lading op dat ik mezelf maar beter niet zichtbaar kan maken, want de eerste keer dat ik dat deed heeft dat tot afwijzing geleid.

Hiermee wil ik overigens geen schuld bij mijn ouders leggen, of mezelf zielig vinden door wat mij is overkomen, maar het neemt niet weg dat het een impact op mij heeft gehad.

Niet gek, als je het zo bekijkt, dat iemand die op het moment van ontdekken van de zwangerschap de boodschap ‘ongewenst’ kreeg, in zijn leven met de volgende thema’s kan worstelen;
• je snel te veel voelen,
• bang om afgewezen te worden,
• een negatief zelfbeeld hebben,
• anderen op afstand houden,
• moeite hebben om je plek in te nemen,
• gevoelig zijn voor ‘ongelukjes’,
• anderen pleasen,
• moeite hebben om zichzelf zichtbaar te maken.

Het mooie is dat die diepe imprints te helen zijn en om te buigen naar overtuigingen die je juist ondersteunen in je leven. Het begint bij het erkennen van de impact die het op je gehad heeft, en het gevoel toelaten hoe het destijds voor je is geweest. Vandaar uit kun je gaan herkennen wanneer er zich een situatie voordoet die je triggert in het gevoel dat je ooit hebt gehad. En vervolgens kun je jezelf de boodschap geven die je destijds hebt gemist… namelijk dat je gewenst bent! Affirmeren kan je hier bij helpen. Daar vertel ik in een latere nieuwsbrief graag meer over.

Omdat het moeilijk is om bij de gevoelens van destijds te komen, omdat ze in je onbewuste liggen opgeslagen, kan het helpend zijn om voetreflexbehandelingen te ondergaan die erop gericht om blokkades die in de prenatale tijd (= tijdens de zwangerschap) zijn ontstaan op te sporen, en de vastgezette energie weer in beweging te brengen, zoals de Metamorfose Massage of de Verbroken Verbinding Massage. (hierover binnenkort meer te lezen op de vernieuwde website)

Het kan zijn dat deze informatie heel erg binnenkomt, omdat je zelf misschien ook ongewenst was, of dat je zelf verrast werd door een zwangerschap die niet de bedoeling was, of voor welke reden dan ook (misschien alleen in eerste instantie) ongewenst was. Het bewust worden van de impact op een ongeboren kindje kan veel bij je los maken.

Nogmaals …ik wil niemand een schuldgevoel aanpraten.
Zie het als een kans om de impact die het op je zelf (of op je kind) heeft te begrijpen en te helen, zodat jij (of je kind) weer vanuit je ware potentieel kunt leven!

 

 

 

 

De gebeurtenis kun je niet veranderen,
maar de impact er van gelukkig wel!

 

 

 

 

Als je handvatten wilt hoe je hiermee aan de slag kunt gaan , dan reik ik je graag mijn hand.

Maak een afspraak

Ik kijk er naar uit je te mogen ontvangen in mijn praktijk!

Om de rust te bewaken neem ik tijdens de behandelingen geen telefoon op. Als je je gegevens achter laat neem ik zo spoedig mogelijk contact op om je vragen te beantwoorden of een afspraak in te plannen.

Name