Skip to content

Alleengeboren Tweelingen

‘Je anders voelen, en het gevoel hebben dat mensen niet op je zitten te wachten, terwijl je heel veel lieve mensen om je heen hebt… Ik snapte er zelf ook niets van en heb regelmatig het gevoel gehad dat ik gek was. Totdat ik mocht ontdekken waar deze diepgewortelde gevoelens vandaan kwamen. Ik bleek een Alleengeboren Tweeling te zijn. Uit ervaring weet ik dus hoe het je leven kan beïnvloeden, maar ook dat de gevolgen van deze intense ervaring niet langer je leven hoeven te bepalen. Er is heling mogelijk!’  Daar help ik anderen nu bij.

Lees hier mijn persoonlijke verhaal….

Wat is een Alleengeboren Tweeling

Mensen die Alleengeboren Twee- of Meerling zijn, waren niet alleen bij de start van hun leven. Er was na de bevruchting sprake van meerdere embryo’s (een-eiig, twee-eiig of meer-eiig). Ergens onderweg in de zwangerschap stierf het tweede (of meerdere) embryo voordat het levend geboren kon worden. Diegene die wel levend ter wereld is gekomen noemen we een Alleengeboren Tweeling of Alleengeboren Meerling. Het maakt niet uit bij welke termijn de ander gestorven is.

In het boek ‘Drama in de moederschoot’ is te lezen dat in zo’n 10 procent van alle zwangerschappen sprake is van een Alleengeboren Tweeling of Meerling. Het vermoeden is dat dit wel richting de 30 procent is.

“Het getuige zijn van het overlijden van een broertje of zusje in de baarmoeder is één van de eerste trauma’s die je in je leven mee kunt maken, en kwetst je in je wezen.”

De impact van het verliezen van een tweelinghelft

Vanaf het moment van de conceptie krijg je als mens in wording alles mee wat er om je heen gebeurt. Zo ben je ook bewust van de aanwezigheid van je broertje of zusje. Je hoort de hartslag en voelt de bewegingen. Het sterven van één van de foetussen is een geweldige schok voor de overlevende tweelinghelft. Je bent te klein om er handen en voeten aan te kunnen geven, en vaak ben jij de enige getuige van dit drama.

Je bent je later niet meer bewust van deze overweldigende ervaring, maar je lichaam heeft het opgeslagen in het lichaamsgeheugen. Zo kan deze overweldigende ervaring toch een rol spelen in je verdere leven, en voor PTSS-klachten zorgen, zoals slecht slapen, angsten, depressie, spanningsklachten en onrust, maar ook bijvoorbeeld tot bindings- en/of verlatingsangst leiden.

Er blijft een leegte achter in de ziel .

 

Veel Alleengeboren Tweelingen ervaren eenzaamheid, onverklaarbare schuldgevoelens en een onvervulbaar verlangen naar eenheid.

Kenmerken Alleengeboren Tweeling 

Niet alleen bij een zwangeren zijn vaak kenmerken waar te nemen die er op wijzen dat er meerdere embryo’s aanwezig zijn geweest. Ook bij het levend geboren kind zijn bepaalde uiterlijke/lichamelijke kenmerken waar te nemen.  Naast deze lichamelijke kenmerken ontwikkelt een Alleengeboren Tweeling bepaalde gewoontes die kenmerkend zijn voor Alleengeboren Tweelingen. Voor níet Alleengeboren Tweelingen zijn deze kenmerken vaak een vreemde opsomming. Overigens kunnen zowel de uiterlijke als gedragskenmerken ook voorkomen wanneer je bijvoorbeeld met z’n drieën (of meer) bent gestart en je als tweeling bent geboren.

Als je het vermoeden hebt dat je een Alleengeboren Tweeling of Meerling bent maar daar geen bewijs voor hebt, kun je hier kijken voor de lijst van kenmerken.

 

Omdat de herinnering aan het verliezen van je tweelinghelft niet in je bewuste ligt opgeslagen, kom je er met praten niet bij.

Verlichting ervaren Via Voeten

Om bij de in het lichaamsgeheugen opgeslagen herinnering te komen zul je gebruik moeten maken van een lichaamsgerichte behandeling. Voetreflexologie is daar een mooie methode voor.

Ik maak onder andere gebruik van een geleide meditatie waarbij je wordt teruggenomen in de tijd terwijl je voeten op zachte wijze worden gemasseerd. Zo word je alsnog in de gelegenheid gebracht om de opgeslagen ervaring te doorvoelen en verwerken. Hierdoor kan geblokkeerde energie weer gaan stromen en kunnen klachten verminderen of verdwijnen.

Verbroken Verbinding Massage

Als gevolg van de schok van het verliezen van je tweelinghelft heb je jezelf niet alleen afgesloten voor (pijnlijke) emoties, maar heb je jezelf ook afgesloten voor emoties van vreugde, blijheid, warmte, geborgenheid, veiligheid en liefde! Vanaf dat moment ben je de verbinding met je ware essentie kwijtgeraakt.

De Verbroken Verbinding Massage is een energetische voetreflexmassage die zich richt op het herstellen van die verbinding, zodat heftige ervaringen geheeld mogen worden en de rust terug mag keren. De Verbroken Verbinding Massage  is onderdeel van het Behandel Arrangement ‘Terug naar de Bron”.

Veel gestelde vragen

Misschien heb je een vraag en kun je het antwoord hieronder vinden. Zo niet, neem dan gerust contact op.

Hoe weet ik of ik een Alleengeboren Tweeling of Meerling ben?

Als je het vermoeden hebt dat je een Alleengeboren Tweeling of Meerling bent maar daar geen bewijs voor hebt, kun je hier kijken voor een lijst van kenmerken. Het wil overigens niet zeggen dat als je alles kunt aankruisen dat je dan 100% zeker weet dat het zo is.