Skip to content

Over VoetreflexPlus Therapie

Voetreflexologie is een natuurlijke en holistische behandelmethode voor uiteenlopende lichamelijke en mentale klachten waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, zodat klachten kunnen afnemen of verdwijnen. VoetreflexPlus Therapie combineert de Westerse reflexzonetherapie met Chinese voetreflexologie.

Wat is voetreflexologie

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze waarbij het uitgangspunt is dat het hele lichaam zich weerspiegelt in reflexzones onder de voeten.

Er wordt uit gegaan van een holistische visie, namelijk dat lichaam en geest één geheel zijn, en elkaar beïnvloeden. Ontstaat hierin een disbalans dan zal je lichaam dat aangeven door middel van uiteenlopende klachten. Voetreflextherapie is er dan ook op gericht om de natuurlijke balans te herstellen.

Wanneer voetreflexologie?

Voetreflexologie kan worden ingezet voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook mentale of emotionele klachten, zoals;

 • Stress en spanningsklachten,
 • Burn-out, depressie,
 • Spijsverteringsproblemen (zoals opgeblazen gevoel, maagzuur, obstipatie, diarree, PDS),
 • Hoofdpijn/migraine,
 • Slaapproblemen,
 • Vermoeidheid,
 • Hormonale klachten (zoals menstruatie- en overgangsklachten),
 • Rug- , nek-, en schouderklachten,
 • Spier- en gewrichtsklachten,
 • Blaasproblemen, zoals terugkerende blaasontsteking,
 • Ademhalingsklachten (zoals astma, hyperventilatie),
 • Hooikoorts,
 • Eczeem,
 • Verkoudheid,
 • Verminderde weerstand, herstel na ziekte/operatie,
 • ADHD en concentratieproblemen,
 • Pijnverlichting,
 • Reiniging/ detox.

De Plus van VoetreflexPlus…

Om de de doorbloeding, zuurstofvoorziening en energiedoorstroming van bepaalde organen en lichaamsdelen te bevorderen wordt er tijdens een voetreflexbehandeling druk uitgeoefend op reflexzones onder de voeten d.m.v. strijken, kneden en kloppen. (Westerse reflexzone therapie)

 

De ‘Plus’ bij VoetreflexPlus houdt in dat behalve op de reflexzones op de voeten ook de meridianen op de onderbenen (en soms hoofd, rug en onderarmen) worden gemasseerd. Daarnaast kan er energetisch gemasseerd worden, d.w.z. door hele lichte aanraking of in de aura. (Chinese voetreflexologie)

“Wat mij zo aanspreekt aan voetreflexologie is dat het lichaam zelf op een natuurlijke wijze wordt aangespoord om te herstellen, zodat klachten verminderen of zelfs verdwijnen.”

Klachtgerichte Voetreflexbehandeling

 

Deze behandeling is geschikt wanneer je één of meerdere specifieke lichamelijke en/of mentale klachten hebt, zoals die eerder werden genoemd. Tijdens de eerste afspraak bespreken we je klacht, onderzoek ik je voeten (waarbij ik op zoek ga naar gebieden die extra aandacht vragen) en ontvang je een massage. Er wordt een individueel behandelplan opgesteld. Meestal zijn 8 tot 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Het werkt het meest effectief wanneer de eerste 5 behandelingen wekelijks worden ingepland.

De eerste afspraak/intake duurt 90 minuten.
Iedere volgende afspraak duurt 60 minuten.

 

“Het doel van mijn behandelingen is dat de balans hersteld wordt, en je mij niet meer nodig hebt.”

 

Voetreflex Ontspanningsmassage

Deze massage is geschikt wanneer je geen specifieke klacht hebt maar diep wilt ontspannen en tot rust wilt komen; een ware weldaad voor lichaam en geest! Deze massages zijn losstaande behandelingen welke je zo vaak kunt ontvangen als je wilt.

Een voetreflexreflex ontspanningsmassage duurt ca. 30 minuten.

Een heerlijk verwenmoment voor jezelf maar ook leuk om cadeau te geven!

 

Veel gestelde vragen

Misschien heb je een vraag en kun je het antwoord hieronder vinden. Zo niet, neem dan gerust contact op.

Is voetreflexologie ook geschikt als ik geen klachten heb?

Jazeker, ook als je geen klachten hebt is een ontspannende voetreflexmassage aan te raden! Het werkt preventief en is een mooie manier om lichaam en geest gezond en in balans te houden.

Wanneer géén voetreflexmassage?

Massages worden niet gegeven bij koorts, trombose, open wonden, besmettelijke huidaandoeningen.

Wordt een behandeling vergoed door de zorgverzekering?

De behandelingen van Via Voeten komen niet in aanmerking voor vergoeding, ook niet wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Het is wel mogelijk een nota te ontvangen welke opgevoerd kan worden als medische kosten bij de belastingaangifte

Voor wie zijn voetreflexmassages geschikt?

Voetreflexbehandeling zijn geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Het is inzetbaar voor zowel acute als chronische klachten.

Als mijn klacht er niet bij staat?

Neem gerust contact met mij op om samen de mogelijkheden te bespreken.