Skip to content

Chakra Massage

Chakra’s zijn energieschijven die van kruin tot stuit verdeeld liggen over de wervelkolom. Ieder chakra staat in directe verbinding met een hormoonklier. Een Chakra Massage heeft daardoor invloed op bepaalde organen, lichaamsfuncties en emoties.

Chakra Massage

 

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel” of “schijf”. Ieder mens heeft vele chakra’s, maar meestal concentreren we ons op de 7 hoofdchakra’s, welke van stuit tot kruin verdeeld liggen over de gehele wervelkolom.

Via onze chakra’s kunnen we energie opnemen uit, en ook uitzenden naar, onze omgeving. De werking van elk chakra is specifiek, staat in directe verbinding met een hormoonklier en heeft invloed op bepaalde organen, lichaamsfuncties en emoties.

Een Chakra Massage is een behandeling waarbij op de voeten de reflexzones van de zeven chakra’s worden gemasseerd. Zo kunnen de chakra’s die te veel energie hebben tot rust worden gebracht en de chakra’s waar te weinig energie doorstroomt juist worden geactiveerd. Een chakra kan geblokkeerd raken door een slechte ervaring uit je jeugd. Aangezien alle chakra’s in verbinding staan met elkaar, heeft een geblokkeerd of een te open chakra, altijd consequenties voor de daaropvolgende chakra en op het functioneren van het corresponderende gebied.

De 7 chakra’s staan elk voor de volgende levenseigenschappen:

  • Chakra 1: overleven: oer veiligheid, basisvertrouwen,
  • Chakra 2: levenslust: voelen, sexualiteit, creativiteit,
  • Chakra 3: macht: levenskracht, wilskracht,
  • Chakra 4: liefde: zelfwaardering, onvoorwaardelijke liefde,
  • Chakra 5: communicatie: kunnen luisteren, zelfreflectie,
  • Chakra 6: verbeeldingskracht: intuïtie, inzicht, visualiseren,
  • Chakra 7: spiritualiteit: bewust, wijsheid, kennis, intelligentie.

Als de chakra’s goed functioneren kun je emoties verwerken en loslaten, kunnen alle organen goed functioneren, heb je voldoende energie, voel je je blij, tevreden, veilig, gelukkig enz., durf je te laten zien wie je bent, durf je liefde te geven en te ontvangen, en kun je persoonlijk groeien.

Als de chakra’s niet goed functioneren kun je last hebben van vermoeidheid en gebrek aan energie. Maar ook van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, menstruatieproblemen, huidproblemen, emotionele problemen of koude handen en voeten. Een chakra is als het ware een bol van energie die vanuit het centrale zenuwstelsel alle kanten uitstraalt.

 

Ga hier weer terug naar het overzicht van de Energetische Massages.

Plan een Chakra Massage

Om de rust te bewaken neem ik tijdens de behandelingen geen telefoon op. Als je je gegevens achter laat neem ik zo spoedig

Name