Skip to content

Polariteitsmassage

In onze Westerse Geneeskunde ontbreekt vaak aandacht voor één cruciaal element van onze gezondheid: je energiehuishouding. Een polariteitsmassage speelt daar juist wél op in.

Polariteitsmassage

 

Onze levensenergie beweegt zich continue en cyclisch tussen twee polen. In de Chinese geneeskunde heten die polen Yin en Yang. Je ziet deze cyclische beweging niet alleen in de menselijke levensenergie, maar ook in het stijgen en dalen van water, in de zwaartekracht en het ritme van dag en nacht. Eigenlijk is alles wat leeft gebaseerd op zo’n polaire beweging.

In deze stroom van levensenergie kunnen blokkades ontstaan, die zich vervolgens uiten in lichamelijke of emotionele pijn. Zo’n blokkade kan ontstaan door littekens of fysiek trauma die letterlijk de elektromagnetische velden in het lichaam kapotmaken/doorsnijden.

Volgens de Chinese Geneeskunde zijn echter emoties de grootste oorzaak van een blokkade. Zeker wanneer een emotie niet voldoende doorvoeld wordt, gaat deze vast zitten, met vaak belemmerende belemmerde gedachten (zo als bijv. ‘ik ben niet goed genoeg’) tot gevolg. Als je nog geen inzicht hebt in deze (onbewuste) patronen, is er een grote kans dat ze steeds negatieve emoties blijven oproepen. Deze worden vervolgens weer in stand gehouden door je gedachtepatronen. Zo ontstaat er een negatieve spiraal die je energiestroom blokkeert.

Bij een polariteitsmassage werk je aan het bewust worden van gedachten en gevoelens die het stromen van je essentiële energie blokkeren of juist ondersteunen. Verschillende reflexpunten op de voeten en onderbenen worden door lichte aanraking en met elkaar verbonden, zodat de energie via energiebanen weer vrijelijk kan gaan stromen.

Plan een Polariteitsmassage

Ik kijk er naar uit je te mogen ontvangen in mijn praktijk!

Om de rust te bewaken neem ik tijdens de behandelingen geen telefoon op. Als je je gegevens achter laat neem ik zo spoedig mogelijk contact op om je vragen te beantwoorden of een afspraak in te plannen.

Name