Skip to content

Zonnevlecht Massage

De zonnevlecht ligt net onder het middenrif, en is niet alleen een zenuwknoop die de buikorganen aanstuurt, maar is ook de plek van het derde chakra, ook wel ons krachtcentrum.

Zonnevlecht Massage

 

Zonnevlecht is de naam van zowel het 3e chakra als van de Plexus Solaris. De Plexus Solaris is een netwerk van zenuwen van waaruit takken naar alle delen van de buikholte lopen, en ligt op de plek waar we vlinders voelen als we zenuwachtig of verliefd zijn. De zonnevlecht bepaalt het spannen of ontspannen van spieren en organen in de buik. Het spijsverteringssysteem is een graadmeter voor de werking van de zonnevlecht. Stoornissen als obstipatie, diabetes, hypoglykemie of maagzweren houden direct verband met de zonnevlecht.

De zonnevlecht is óók het krachtcentrum van waaruit je jezelf in de wereld neerzet. Dit Chakra heeft te maken met ruimte innemen, zelfvertrouwen, kracht, wil, macht, drijfkracht en onze grote emoties, zoals blijdschap en woede. Het is onze motor, onze energiecentrale waaruit we de kracht en energie putten om ons leven vorm te geven. Omdat je via dit chakra direct in verbinding staat met de wereld om je heen, is de zonnevlecht erg gevoelig voor stress, spanning, angst etc.

Als de zonnevlecht geblokkeerd is voel je je vaak onzeker en ben je makkelijk te manipuleren. Je valt snel in de slachtofferrol.

De reflexzone van de zonnevlecht komt óók nog eens overeen met het acupunctuurpunt Nier 1. Dit is het laagst gelegen acupunctuurpunt. Nier 1 zorgt ervoor dat je goed kunt aarden en dat overtollige spanning wordt afgevoerd.

Zachte massage van de zonnevlecht (op de voeten) voert de spanning die het lichaam heeft opgebouwd af, kalmeert en geeft een diepe ontspanning. Wanneer het derde chakra in balans is zul je in staat zijn om je verantwoordelijkheid te nemen, ben je gedisciplineerd en straal je een warme persoonlijkheid uit.

Al met al is de veelzijdige Zonnevlecht Massage dus van invloed op spijsverteringsprocessen, maar ook op het gevoel van in je kracht te staan, en stevig met beide voeten op de grond te staan. Daardoor is hij o.a. in te zetten bij;
• Alle vormen van spanning en stress
• Burn-out
• Onrust en angstgevoelens
• Depressie
• Spijsverteringsproblematiek
• Diabetes/hypoglycemie
• Maagzweren

Plan een Zonnevlecht Massage

Ik kijk er naar uit je te mogen ontvangen in mijn praktijk!

Om de rust te bewaken neem ik tijdens de behandelingen geen telefoon op. Als je je gegevens achter laat neem ik zo spoedig mogelijk contact op om je vragen te beantwoorden of een afspraak in te plannen.

Name